Lägger till en grej till förra inlägget.

Jag gillar inte den person jag blir när jag försöker få den personen som dricker för mycket att lugna ner sig. Jag gör mina försök lugnt och fint för jag vill inte att den som börjar bli för full ska behöva känna sig tillrättavisad eller hunsad. Jag tar personen åt sidan så att ingen ska se och höra att jag försöker styra upp en situation som är på väg att spåra ur. Vill inte att det ska bli pinsamt för någon.

Det betyder att ingen vet att jag kämpat hela kvällen för att hjälpa den som spårat ur att inte göra bort sig. När jag mot slutet av kvällen höjer rösten och ryter i att han får
sig, sluta vara så jobbig. Att jag inte orkar längre…då blir det ju jag, utåt sett, som är dum. Tråkmånsen. Den som inte dricker och inte unnar andra att ha kul heller.

Jag vill inte vara den personen jag var igår. Så jag ska i fortsättningen inte följa med på såna tillställningar. Om jag hamnar i en sån situation ändå så ska jag bara gå därifrån. Personen måste få ta konsekvenserna av sitt handlande, ingen blir hjälpt av någon som beter sig som jag gjorde igår.

Så. Nu ska jag sova

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s