Snöööö (25 av 365)

Wow! Det har kommit enorma mängder snö. Igår var jag insnöad på gården för det var en halvmetersvall vid infarten. Jag vågade fråga en granne med traktor om hjälp så jag kunde gå ut utan att klättra. Jag är ensam hemma den här helgen för mannen har åkt till fjälls med sina vänner. Jag får inte lyfta tungt så skotta är inte att tänka på. Jag var så glad att jag vågade fråga om hjälp och att de var så snälla och hjälpte.

Idag var det ännu värre….

Jag fick nästan inte upp dörren i morse, som tur var hade jag ställt en spade precis bredvid dörren så jag kunde skrapa bort snö genom springan i dörrhålet som jag fick upp. Sen började en vild kamp för att kunna se till så att alla djuren blev omhändertagna. Jag pulsa de fram och släpade skyffeln efter mig. Skrapade undan framför grindar och dörrar för att kunna ta mig in till dem. Jag tog in fåren för de knäposkalkarna hade legat utomhus och såg ut som snöbollar. De har en jordkällare att gå in i men de ligger hellre ute. För att få in dem i fårhuset fick jag gå fram och tillbaka och trampa upp en stig åt dem. Fördelen var att de inte fick för sig att springa iväg nånstans för det gick inte att komma åt nåt annat håll. De traskade snällt in och jag gissar att de tycker att det är skönt att slippa snöyran. Jag får se om de får vara kvar inne ett tag för det är så mycket snö så snart har vi inget staket synligt, och det kan ju bli så att de helt sonika kliver över och går nån annanstans.

Nu ligger jag och vilar i soffan. Måste det innan jag gör ett ryck igen. Jag måste fylla på vatten till hönsen och till ankan. Jag har ju tyvärr bara en anka kvar. Hans fru försvann helt spårlöst häromdagen och jag tror mig veta hur det gick till. Det var massor med spår utanför deras inhägnad, räv troligtvis, och jag tror hon blev stressad och tog sig ut genom nättaket för att komma undan. Så nu är Kalle ensamstående och behöver en kompis. En person här i byn har en anka som jag kan gå men jag tar mig ju inte ut från gården med bilen så han får klara sig med mitt sällskap ett tag till. Jag är där ofta och pratar med honom och det verkar som om han mår ganska bra.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s