Nyopererad igen

I går gjorde jag mitt bröstlyft. Jag är förvånansvärt rörlig. Trött, men rörlig. Jag får inte lyfta armarna över huvudet och inte göra några yviga rörelser med armarna, men annars verkar det faktiskt som om jag kan göra det mesta. Ja inte lyfta tungt förstås.

På sjukhuset var de helt fantastiska jag har bara massor av lovord till dem. Mycket inom sjukvården är konstigt men i Enköping funkar det klockrent. Personalen, deras rutiner, informationen och kirurgen himself… Allt är bara awesome. Jag hade samma rum som när jag gjorde bukplastiken i vintras och samma personal tog emot mig. Det kändes tryggt och bra.

Själva ingreppet minns jag inte nåt av förstås, men det verkar ha gått bra. Han tog bort hud i formav ett stort nyckelhål. Sedan flyttades bröstvårtan upp till rätt plats och så syddes huden fast igen runt vårtan. Det kallas för ankarsnitt för att ärret ser ut som ett ankare.

Nu ska jag ha en bh dygnet runt i en månad och sedan varje dag i en månad till. BHn som jag fick på sjukhuset var för stor, den var medium och de hade ingen small. Mycket märklig känsla men det händer mig då och då nuförtiden. Förut hade jag problem med att hitta kläder i tillräckligt stora storlekar och nu finns det inga tillräckligt små… Jag köpte en tröja på barnavdelningen häromdagen. Strl 170. Bara för att jag kunde.

Den här gången kommer jag inte att visa nån bild tror jag. Kanske när plåstren sitter på… Vi får se. Nån förebild knäppte jag inte. Det kändes fel att fota brösten och jag skulle ju ändå inte visa bilden för nån ändå så.

Nu ska jag äta lite Alvedon, lite morfin och min vanliga kvällsmedicin. Så troligtvis kommer jag att somna riktigt riktigt gott. Jag gillar ju vanligtvis inte piller. Men nu när de har skurit mig i strimlor och sytt ihop mig igen så tänker jag gilla det.

Måste säga en sak innan jag somnar. Det har hänt rätt stora saker i familjens privatliv. Jag vill nog inte gå in på det på detalj för det är så många inblandade. Men det är jobbiga och omvälvande och troligtvis helande saker som händer samtidigt. Det hände en svår sak, jag fick en magkänsla och följde den, lite rädd att göra fel men med kärlek som drivkraft. Det jag gjorde blev bra verkar det som. Framtiden får utvisa det men det känns som om jag gjorde rätt och fler kunde välja kärlek istället för rädslor. Stort! Och jag hade nog aldrig tagit det här steget om jag inte hade gått på målarretreaten för några helger sen.

Det finns magi i mycket, bara man kan se det.

En reaktion till “Nyopererad igen

 1. Skrev ett inlägg/kommentar! Vet ej om den försvann!
  Men jag sökte på bröstlyft Enköping! Så dock du upp som räddaren i nöden!
  Jag ska opereras där i morgon 😱 just bröstlyft! Är sjukt jövla nervös!
  Snälla berätta allt!
  Jag har också en GAnsk ska stor viktnedgång (gjort sleeve)
  Snälla hör av dig!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s